Πέμπτη 19 Μαρτίου 2020

Μαθήματα από το σπίτι

Αναγκαστικός εγκλεισμός σε μέρες κορονοϊού, λοιπόν, αλλά σκοπός μας, εκτός από το να μη χάσουμε το ηθικό μας, είναι να διατηρήσουν και τα παιδιά επαφή με την εκπαιδευτική διαδικασία. Σε αυτό το ιστολόγιο θα αναρτώ υλικό σχετικό με τα μαθήματα που δίδασκα τη φετινή χρονιά. Ξεκινώ από τη Νεοελληνική Γλώσσα της β' γυμνασίου: στην αντίστοιχη σελίδα του ιστολογίου θα αναρτώ συνοπτικά τη θεωρία που εξετάζουμε και θα ακολουθούν ασκήσεις σε hot potatoes. Οι ασκήσεις αυτές μπορούν να γίνουν on line, το παιδί έχει το αποτέλεσμα και τις σωστές απαντήσεις αμέσως μόλις ολοκληρώσει κάθε άσκηση. Επίσης, μπορούν να γίνουν από το κινητό και δεν πιάνουν χώρο, αφού δεν χρειάζονται εγκατάσταση.

Για την Ιστορία θα ακολουθήσω ανάλογο μοντέλο: βίντεο και παρουσίαση σε powerpoint για το κάθε μάθημα και στη συνέχεια ασκήσεις. Για την Οδύσσεια μέσα στις επόμενες μέρες θα αναρτηθεί υλικό επίσης.

Συχνή ερώτηση που κάνουν τα παιδιά είναι αν βλέπω ποιοι μπαίνουν στο ιστολόγιο και ποιοι κάνουν ασκήσεις. Η απάντηση είναι ότι όχι, δεν μπορώ να το δω, είναι ορατός μόνο ο αριθμός των επισκεπτών. Άλλωστε, σκοπός δεν είναι να καλύψουμε την ύλη, αλλά να διατηρήσουμε επαφή με τα αντικείμενα και να μην χάνουμε την ώρα μας.

Για οτιδήποτε χρειαστείτε, διευκρινήσεις, απορίες, μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μου στο email μου ή με μήνυμα στο messenger ή στο instagram.

Δεν υπάρχουν σχόλια: